Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wkleić swój obrazek do gotowej ramki w Photoshopie?

WinTeR32

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dopiero zaczynam z photoshopem i ogólnie z Grafiką komputerową, umiem robić tylko napisy, i teraz tak, mam Ramke oraz belke do prezentacji serwera metin2. Tak wygląda:

Zdd7X5y.png
vuicdKa.png
YKRjm3d.png

I wiem jak zmienić napis, ale mi chodzi jak wkleic swojego handlarza do ramki lub mape do ramki z mapami ?? Daje lajki itd..

pre_1392135549__sygnatura_winter32.png

Opublikowano

Szukasz na warstwach obrazku z danym handlarzem, wybierasz Warstwa - Wczytaj zaznaczenie, nastepnie kopiujesz swojego handlarza i wybierasz Edycja - Wklej Do

Opublikowano

Całkiem fajne te ramki, ja na początki w PS'ie ;-)

@nie wiem dokładnie o co ci chodzi? Ale z tego co rozumiem...

- robisz ScrenShota z gry np. handlarza, lub mapki (co potrzebujesz)

-W PS'ie tworzysz kwadtatowy kształt, tak żeby nie wystawał poza ramke ale wypełniał ją całkowicie, i dajesz go warstwę pod warstwą ramki..

-Wrzucasz i skalujesz odpowiednio SS'a, ustawiasz pod warstwą ramki ale nad kaształtem,

-Na screenie [PPM -> utwórz maskę perzecinającą] Możesz teraz dowolnie usawić Screena.

146361479076443945952.png

Więcej info na profilu : ) Zgoda na sygnature od Makina

Opublikowano

Całkiem fajne te ramki, ja na początki w PS'ie ;-)

@nie wiem dokładnie o co ci chodzi? Ale z tego co rozumiem...

- robisz ScrenShota z gry np. handlarza, lub mapki (co potrzebujesz)

-W PS'ie tworzysz kwadtatowy kształt, tak żeby nie wystawał poza ramke ale wypełniał ją całkowicie, i dajesz go warstwę pod warstwą ramki..

-Wrzucasz i skalujesz odpowiednio SS'a, ustawiasz pod warstwą ramki ale nad kaształtem,

-Na screenie [PPM -> utwórz maskę perzecinającą] Możesz teraz dowolnie usawić Screena.

To nie są jego ramki, gotowiec z działu Metin2 ;-)

Opublikowano

Tak ramki nie są moję, to gotowiec od jemilo (moge sie mylić) i chce do tych ramek wgrać swojego screena z serwera :)

pre_1392135549__sygnatura_winter32.png

Opublikowano

Przecież te belki i ramki do Jemilo są  więc co mówisz że to twoje?

co do handlarzy to otwierasz render handlarza klikasz edycje > wytnij > wklejasz do ramki i już ;d

someileks_erhnrnp.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...